Najem avtodoma je odlična izbira za različne vrste potovanj. Če imate na voljo le nekaj dni, se lahko z njim odpravite po naši domovini ali pa na potep v sosednje države, medtem ko je avtodom super vozilo tudi za raziskovanje oddaljenih krajev. Nekateri se na pot odpravijo za nekaj mesecev ali celo let, zato tako kot najem narašča tudi prodaja avtodomov.

Za katero izmed navedenih možnosti se boste odločili, je odvisno od tega, koliko časa boste v njem preživeli. Če ga boste uporabljali le nekajkrat na leto, je najem zagotovo boljša in ugodnejša izbira, če pa bi radi nove kraje raziskovali skoraj vsak vikend, razmislite o nakupu.

Najem avtodomaNajem in prodaja avtodoma – razmislite o drugačnih počitnicah

Ste se kdaj spraševali, kakšne se prednosti takšnega načina potovanja? To je namreč kar neke vrste način življenja, ne le potovanja, saj ste v vsakem trenutku dneva doma. S seboj prevažate svojo majhno hišo na kolesih, ki je opremljena z vsem, kar potrebujete. Prav iz tega izhajajo številni razlogi, zakaj v spletne brskalnike vedno več ljudi vpisuje ključne besede »prodaja avtodoma« ali »najem avtodoma«.

Fleksibilnost

Kot že omenjeno, je tovrstno vozilo neke vrste hiša na kolesih. Točna oprema se sicer med različnimi modeli in velikostmi vozil razlikuje, a večinoma velja, da se v notranjosti skrivajo kopalnica, kuhinja, spalnica in dnevni prostor. To pomeni, da niste več odvisni od najema avtomobila, spanja v turističnih nastanitvah ter ustavljanja na straniščih bencinskih črpalk, saj se vse potrebno nahaja le nekaj metrov za vozniških sedežem.

Tako se lahko ustavite in prespite praktično kjerkoli (seveda morate upoštevati pravila določene države o kampiranju na prostem). Ogledate si lahko kraje, ki vas zanimajo, ostanete na določenem mestu, ki vam je všeč, več dni in podobno.

Prodaja avtodomaNeodvisnost

Ste kdaj potovali s turistično agencijo? Potem najbrž veste, kakko zoprno se je prilagajati množici oseb z drugačnimi interesi. Če se odločite za nakup ali najem avtodoma, te težave več ne boste imeli, saj boste popolnoma samostojni. Prav tako se vam ne bo potrebno ozirati na razpored javnega prevoza, ki je trn v peti vsakega popotnika.

Prav to je največja prednost tovrstnega potovanja – popolna svoboda. Ko postanete lačni, se ustavite na prvem parkirišču in pripravite odlično kosilo kar doma. Ko se želite po dolgi vožnji malce osvežiti, se stuširate kar v domači tuš kabini. Če pa se vam začnejo zapirati oči, zlezete v toplo zavetje domače postelje in nadaljujete z vožnjo, ko ste za to fizično in psihično pripravljeni.

Nižji stroški

Najem avtodoma je super izbira, če se na pot odpravljate le za nekaj dni. Čeprav je potrebno plačati najem, pa so stroški vseeno nižji, kot če bi potovali z letalom in vsak dan plačevali prenočišča. Ker je po Evropi ogromno brezplačnih parkirišč za avtodome, vse obroke pa si lahko pripravite kar v lastni kuhinji, je končni strošek počitnic zelo nizek.

Najem avtodomaUdobje

Tudi vi sovražite javna stranišča? Ali pa ste občutljivi na čistočo v hotelih oz. apartmajih? To je zelo pomemben razlog, zaradi katerega prodaja avtodomov tako strmo narašča. Rekreativno vozilo vam omogoča, da se vedno počutite kot doma. Ker kopalnico, spalnico in kuhinjo uporabljate le vi, je potovanje bistveno prijetnejše, kot če morate ves čas iskati javne toalete in spati vsak dan v drugi postelji.

Tisti, ki se odločijo za nakup, imajo svoje vozilo ves čas pripravljeno na nov potep. Tako se v petek po službi le usedejo za volan in odpeljejo novim dogodivščinam naproti. V notranjosti imajo namreč vse, kar potrebujejo.

Prilagodljivost

Čeprav so v bivalnih kombijih in prikolicah potovali že pred desetletji, pa so dandanes rekreativna vozila opremljena precej bolje, kot so bila nekoč. To pomeni, da lahko izberemo takšno vozilo, ki zares ustreza našim željam in potrebam. Če ste že brskali med zavihki »prodaja avtodoma«, ste najverjetneje opazili, da so na voljo različne vrste:

Najem avtodoma• Bivalni kombiji

Le-ti so manjši, zato so najbolj primerni za 2 osebi. Imajo precej manj shranjevalnega prostora od večjih vozil, a spet ne tako malo, kot se morda zdi na prvi pogled. Ker je vsak kotiček dobro premišljen, lahko vanje pospravimo celo kolesa, napihljive kajake, smuči in podobno.

• Alkovni

Na kratko povedano so alkovni tista vozila, ki imajo nad vozniško kabino značilno grbo. V njej se nahaja fiksna postelja. Ker so praviloma malce večji, so idealna izbira za družine, saj imajo otroci v dnevnem prostoru dovolj prostora za igro, nad vozniško kabino pa posteljo, v kateri se lahko kadarkoli spočijejo.

• Integrirani in polintegrirani kamperji

Integrirani in polintegrirani kamperji so si si precej podobni, saj se pri obojih sprednja postelja ročno spusti nad voznikovim in sovoznikovim sedežem. Tudi notranja razporeditev prostorov oz. posameznih elementov je zelo podobna. Glavna razlika med njima je, da integrirani po obliki malce bolj spominjajo na avtobus, medtem ko je vozniška kabina polintegriranih še vedno enaka kot pri kombijih.

Za katero vrsto se odločiti? Svetujemo vam, da pokličete v podjetje AC Glavan, ki se ukvarjajo tako z najemi kot prodajo. Avtodomi, ki se nahajajo v njihovi ponudbi, so super opremljeni, zato vam bodo znali svetovati, katero vozilo, bi bilo najbolj primerno za vaše želje in potrebe.

Prodaja avtodoma